Chemicaliënkast

Chemicaliënkast

Waarom een chemicaliënkast?

De chemicaliënkasten van Dupa zijn 90 minuten brandveilig. Dit betekent dat de brandweer 90 minuten de tijd krijgt om de brand te blussen alvorens enige chemicaliën in aanraking komen met het vuur. Dit is van groot belang. Als chemicaliën niet brandveilig opgeslagen worden ontstaat er een reëel explosiegevaar. Wanneer de brandweer dan een ruimte binnenkomt, zal hij voor zichzelf kiezen en het gebouw gecontroleerd uit laten branden. Als achteraf blijkt dat chemicaliën verkeerd zijn opgeslagen, zal de verzekering zeer waarschijnlijk tekst en uitleg willen. Een chemicaliënkast is dus van levensbelang als je werkt met gevaarlijke stoffen. Niet alle chemicaliën mogen bij elkaar opgeslagen worden. Als twee soorten met elkaar reageren bij aanraking, is er kans op reactiegevaar. In dit geval zal er in een chemicaliënkast gecompartimenteerd worden. Dit doen wij door middel van inzetbakken van polypropyleen.

ChemicaliënkastWetgeving

De wetgeving omtrent deze materie is taai en moeilijk te begrijpen. Daarom adviseren wij: bij twijfel, bel Dupa. Geen enkele situatie is hetzelfde dus zal er naar elke situatie nauwkeurig gekeken moeten worden welke maatregel er genomen moet worden bij elke specifieke situatie. Hiertoe zijn uitstekend in staat. Graag plannen wij een afspraak in om bij u langs te komen en samen door te spreken wat de wensen van u zijn in combinatie met de wetgeving PGS 15. Op deze manier slagen wij er telkens in om een advies op maat te geven. En advies is vanzelfsprekend kosteloos, net als ons bezoek aan uw bedrijf.

Bij vragen over verschillende typen chemicaliënkasten of over de wetgeving, belt u gerust Dupa Veiligheidstechniek. U kunt ook via mail contact zoeken met ons.

   Veiligheidsproducten      Contact