Gasflessenopslag

Gasflessenopslag

Wat moet u weten over gasflessenopslag?

Een veilige en zorgvuldige gasflessenopslag is belangrijk. In het bezit zijn van gasflessen brengt daarom regels met zich mee. Het is algemeen bekend dat vuur en gasflessen onder druk samen een gevaarlijke effect kunnen hebben, namelijk een explosief effect. Daarom is het van groot belang dat gasflessen opgeslagen worden in een brandveiligheidskast, een plek voor gasflessenopslag die specifiek voor dat doel bestemd is. Het is ook belangrijk dat de dampen die in de kast ontstaan, constant worden afgezogen zodat er geen explosie-zone ontstaat in de kast. De afzuiging dient zowel aan de bovenkant als de onderkant van de kast gedaan worden. Gasflessen moeten rechtop staan en vastzitten door middel van spangordels. Daarnaast hebben onze speciale gasflessenkasten ook een rails waar de flessen op aangesloten kunnen worden zodat de dampen rechtstreeks afgezogen worden.

Het is verder van belang dat er zo minimaal elektrische kabels lopen door de kast. Elektriciteit en dampen kunnen ook reageren. De maximale capaciteit per kast is 220 liter.

GasflessenopslagVeilige en gebruiksvriendelijke oplossingen

Dupa Veiligheidstechniek denkt met u mee. Wij voorzien in simpele, veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen. Steeds meer bedrijven ontdekken het gemak van onze gasflessenopslag systemen. U vindt bij ons verschillende mogelijkheden voor de opslag van gasflessen voor binnen en buiten zoals veiligheidskasten, depots en boxen.

Wilt u meer weten over onze producten, of wenst u een gratis en vrijblijvend advies? Aarzel niet en laat uw vraag achter via ons contactformulier. U kunt natuurlijk ook even telefonisch contact met ons opnemen.

   Producten     Contact