4560 example street

444-546-8765

Mon - Fri: 8AM - 5PM

Ben je opzoek naar een leuke baan in de beveiliging? Misschien ben je al een tijdje opzoek of ben je recent op het idee gekomen om beveiliger te worden, soms is het lastig om een goed overzicht te krijgen van wat allemaal mogelijk is. Wanneer je in een specifieke stad of gebied wil werken kan je vacatures in Utrecht, of een andere stad, gebruiken. Op deze manier krijg je al meer overzicht. 

Beroepen in beveiliging

Misschien weet je zelf niet eens zo goed wat voor beroepen er allemaal zijn in beveiliging. In de beveiliging zijn er veel functies die je zou kunnen uitvoeren. Vaak gaat het over beroepen zoals surveillant, bijvoorbeeld in het onderwijs. Je kunt ook beveiliger in winkels zoals de IKEA worden. Je moet hier bezoekers en leveranciers ontvangen, surveilleren en rapporteren en ook ben je het eerste aanspreekpunt bij EHBO. Verder zijn er plekken zoals het Leger Des Heils die beveiliging, soms voor nachtdiensten, zoeken. Bij hen bewaak je de rust en zorg je ervoor dat bepaalde situaties geëscaleerd worden. Af en toe moet je ook schoonmaakdiensten uitvoeren bij hen. Er zijn dus meerdere opties die onder beveiliging vallen. Het ene baantje zal beter bij je passen dan de ander. Misschien wil je met een bepaalt soort mensen werken of wil je graag nachtdiensten draaien.

Benodigdheden

Wanneer je in beveiliging wilt gaan werken zul je een aantal dingen op je CV hebben moeten staan. In de meeste gevallen is nodig om een BHV diploma te hebben of deze willen te behalen. Verder heb je een opleiding gedaan in de richting beveiliger. Het niveau dat gevraagd wordt is meestal MBO. Hier buiten heb je natuurlijk ook nog een aantal vaardigheden nodig. Zo moet je goed tegen stress kunnen. Je moet goed met agressie om kunnen gaan en situaties kunnen de-escaleren. Je moet observant zijn. Je moet goed opletten en kijken of er niets gebeurt om je heen. Verder moet je ook redelijk sociaal zijn. Je krijgt veel met mensen te maken en moet goed met hen kunnen praten om ze rustig te houden. Bij sommige plekken wordt er ook gevraagd naar een rijbewijs en een eigen vervoermiddel.

Leuk maar pittig

Een baan in de beveiliging kan super leuk zijn! Je hebt altijd met mensen te maken en geen een dag is hetzelfde. Het is wel zo dat er af en toe dingen gebeuren die minder leuk zijn. Hier moet je goed tegen kunnen. Als je in een winkel staat kan het bijvoorbeeld zijn dat er iemands iets steelt. Of bij andere plekken kunnen mensen gewelddadig worden. Het zijn situaties waar je liever niet over praat maar het is wel een kant van het vak waar je mee te maken krijgt. Denk er goed over na of dit wel bij je past. Er zijn mensen die hier heel goed mee om kunnen gaan. Mensen die heel sociaal zijn en met een praatje andere weer rustig kunnen krijgen. Of iemand die heel goed is in gevechten stoppen. Soms heb je ook te maken met nachtdiensten. Dit kan ervoor zorgen dat je dag- en nachtritme in de war raakt. Verder is het een heel interessante sector waar je veel te doen krijgt en veel actief bezig bent. Denk je dat een baan in beveiliging bij je past?